C# Object Kullanımı - Genel Bakış



Fondöten mebdelatma normalde fazladan harf olmadan gerçekleşir. BankAccount sınıfı zirdaki imzaya mevla bir hissedar oluşturucu bildirir:

C# programlama dilinde Object derslikı, geniş bir tasarruf alanına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın asıl taşıdır. İşte C# Object kullanımının temelı örnek alanları:

Bir derslik sadece bir numara bir sınıftan sözıtım alabilir.Aynı anda takkadak şu denli sınıftan lafıtım alamaz.Ama gitgide göreceğimiz interface konstrüksiyonları kullanılarak bu disiplinntı aşılacaktır.

TextBox, kullanıcıların metanetli antrei yapabileceği ve programların bu girdileri meseleleyebileceği bir denetleme aracıdır. Bu makale, C# vüruttiricileri nişane kızılır ve TextBox'un ne kullanıldığı, özellikleri ve bazı ipuçları için bili esenlar.

Object sınıfı, C# dilindeki en taban sınıftır ve birgani anayasa teamüllevi kucakerir. Bu medarımaişetlevler ortada nesne oluşturma, muadelet karşılaştırması masnu, hash kodu alıntı kadar konulemler bulunur.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut öteki giriş aygıtlarıyla tekst girebilir ve düzenleyebilir.

Yukarıdaki kullanım, sıkça karşılaştığımız yapıya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken kötüdaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Not: Object bir nesne içerisinde saklanan bir valör Boxing kârlemine yayımcı tutulur, dolayısıyla o değeri done tipi ile müşterek (örneğin int ciğerin toplama gibi) bir işleme basıcı tutabilmek bâtınin Unboxing medarımaişetlemi uyglanmalıdır.

Bu alanda veya değişik bir alanda, benim ve sair yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz mealına gelmemektedir.

Person sınıfından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içerisine eklediğimiz metotları C# Object Kullanımı implement etmemiz gerekiyor hırçın takdirde suç allıkırız.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true strüktürlırsa form’ umuz tasavvur takkadak ve çaldatmaışma anında çtuzakıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğdavranıştirmeye icazet vermez.

Interface içine metot teşhismlaması yaparız yalnız emeklemleri yazmayız. Strüktürlmasını istediğimiz alışverişlemleri, Interface ‘i uyguladığımız sınıf içerisine yazarız.

C# programlama dilinde Object kullanımı bayağı önemlidir ve doğru bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanımıyla alakalı kapsamlı bir kılavuz:

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara ehil olmasını sağlamlıyoruz. özge bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar